A jóga ellazít,fiatalít,harmonizál,erősít - Néhány szó a jógáról

A jóga több mint ötezer éves „művészete” Indiából ered, alapjait 2500 éve foglalták először írásba. A jóga így az emberi test és lélek tudatos fejlesztésének legrégebbi fennmaradt módszere.

Két alapvető területét különböztetjük meg: a hatha jógát a hozzátartozó ászanákkal (testhelyzetekkel), és a meditációs jógát, amelynek több fajtája is ismert.

A hatha jóga egyedüliként foglalkozik az emberi test fejlesztésével. Jelentősége saját fejlődésünkben, előrehaladásunkban rejlik. Nem másokkal, hanem kizárólag önmagunkkal kell összemérni magunkat. Így tehet szert mindenki a siker, a biztonság kellemes érzésére, függetlenül életkortól, egészségi állapottól, mozgáskészségtől.

Mindenki csak addig maradjon egy meghatározott testhelyzetben, amíg kényelmesen érzi magát benne. A jógában nem kell hússzor egymás után elvégezni ugyanazt a gyakorlatot, elegendő csak kétszer-háromszor. Az izmok így is megerősödnek. A rendszeres, alkalmanként 1-1,5 órát igénybe vevő gyakorlás megváltoztathatja életünket.

A jóga ellazít, erősít, fiatalít, harmonizál, megfelelően szabályozza életfunkcióinkat, feltölt energiával, még szépítő hatása is van!

A jóga elsősorban a testi egészséget szolgálja. A jógagyakorlatok hatása által megerősödik, tartóssá válik az ember egészsége, s még a várható élettartam is megnő.

Nem szabad elfogadunk, hogy az életkor növekedésével, az idősödéssel együtt jár a test teljesítőképességének hanyatlása is. Aki rendszeresen jógázik, megerősíti az egész szervezetét. Minden gyakorlat más és más szervek felé irányítja, tereli a vér áramlását, erősítve és megújítva, ezáltal szerveinket.

Jóga Centrumunkban a hatha jógán kívül számos jógatípus megtalálható, természetesen ezek mindegyikének az alapja a hatha jóga.

Üzemeltető

Prána Jóga és Relaxációs Centrum

Brasnyó Mónika
2890 Tata
Ady Endre utca 39.

Adószám: 729773813-1-31

Print Friendly, PDF & Email